Hostigt värre.

HOST

Har vaknat och hostar konstant. Inte sjuk-hosta på något sätt utan bara host för hostandets skull.
Har mycket seriösa planer på att bli av med hostandet omgående, vet inte riktigt hur bara.

Varmt har det varit i många dagar nu men idag verkar det som att det vänder lite. Visst, det är ju fortfarande varmt ute men inte samma blå himmel och strålande solsken. Rätt bra tycker jag eftersom jag ska jobba kväll :)

Vad gjorde jag igår nu då? Jo, jag jobbade en skvätt. Sen åkte jag hem och slappade och städade lite här hemma. På kvällen åkte jag till Lina på lite te-kväll. Emma och Lisa var också där och vi hade det mys i några timmar. Jag fick för mig att testa familjen Johanssons hängmatta, det var ingen bra idé. Hela ställningen lossnade när jag la mig på den, men som tur var så gick det rätt lätt att fixa.Hann också med att tassa en liten runda med Lurre innan dagen var slut.

Nu blir det kvällsjobb två dagar i rad och sedan jobb hela helgen. Förhoppningsvis orkar jag väl med lite annat bus på kvällarna, men det återstår väl att se. Nu är det bäst att jag snart ger mig av.

Hej
2

Dissa Media Markt

För sisådär sex veckor sedan bestämde jag mig för att nappa på ett erbjudande på Media Markt. Erbjudandet gick ut på att de skulle lansera sin nya tjänst med fotoframkallning och premiärpriset uppgick till hela nio öre per foto. Jag nappade självklart på erbjudandet och gjorde en lite lätt beställning på runt 950 foton. Media Markt lovade en leveranstid på fem dagar. Lite lite tänkte jag med tanke på det billiga priset och den troliga tillströmningen av beställningar. Men, lovar de fem dagar så antar jag de har kontroll över det hela och också kan fixa det så snabbt. Jag bestämde mig för att ge dem några dagar extra innan jag åkte dit för att hämta ut mina foton. Jag blev inte direkt förvånad över att de inte var färdiga och jag fick meddelat att jag skulle återkomma om en vecka eftersom det låg ca 200 000 foton i kö för framkallning.

En vecka senare återvände jag igen. Var det färdigt då? Nope. Berättade att jag började bli lite trött på att åka dit och fick ett spydigt svar:

- "Vadå? Är det någon som har ringt till dig eller? Vi ringer ju när det är färdigt" 

Jaha? Och var fanns den informationen? Står ingenstans vid beställningen att man blir meddelad när det är färdigt och fick heller inte höra detta vid mitt första besök i butiken. Alltså, jag kan ta att det tar lång tid och var redan i förväg inställd på detta, men att personalen ska bli spydig och på något sätt försvara sitt företag och inte erkänna att de gjort fel gör mig måttligt road.

Fem och en halv vecka efter beställningen ringer slutligen Media Markt och meddelar att mina foton är färdiga och jag är välkommen att komma och hämta dem. Jag är nöjd med beställningen men chansen att Media Markt får en beställning av mig i framtiden försvann för väldigt länge sedan. Hade det bara meddelat på sin hemsida, via mail eller på något annat sätt de överskattat sin förmåga i sitt erbjudande så hade jag gått med på det. De valde att göra på sitt sätt, vilket för mig var fel sätt.

Nu lämnar jag detta bakom mig (kommer bara gnälla så fort tillfälle ges, mest hela tiden och varje dag).

En sak är i alla fall säker. Det kommer att ta sjukt lång tid att sortera alla foton, de ligger inte i någon som helst ordning. Får spara det till nästa semester eller något.Idag har det varit en helt vanlig dag. Jag har jobbat en skvätt och därefter egentligen bara tagit det lugnt.
Dessvärre har Markus-syndromet drabbat mig på väldigt många sätt idag, mycket oroande måste jag medge. Allt hände mycket snabbt. Jag var på staden och kikade lite i butikerna, helt plötsligt upptäcker jag att mina solglasögon är borta. Drygt en månad klarade jag av att ha dem i min ägo. Suck. Jag har funderat lite i eftermiddag var de kan tänkas vara och kommit fram till att det mest troliga (och mest sjuka förstås) är att jag hängde dem på solglasögonstället på Kappahl när jag provade ett par andra där. Förhoppningsvis gör jag någon kund glad som kanske får köpa dem billigt.
Händelse nummer två låter inte vänta på sig utan drabbar mig direkt. Jag har handlat på Hemköp och ska in på Konsum. Bestämmer mig därför att ställa min kasse i ett förvaringsskåp utanför butiken. Jag lägger i en krona, låser skåpet och går in i butiken, MED MIN KASSE fortfarande i handen. Suck. Ut ur butiken igen, leta fram en ny krona och göra ett nytt försök. Ibland är det faktiskt skrämmande.

Chillar mest ikväll. Ska ta ett avsnitt av 24 nu innan det blir läggdags.

Ha det!

/M

What happens in Öland...

I'm back.

Helgen har varit galet perfekt. Det hela började i fredags när det var dags för lite grillkväll hemma hos Najk och Julia. Hur trevligt och mysigt som helst och det tjötades om det ena och det andra. Odo grillade alldeles perfekt så maten smakade riktigt najs.Lördagen var het. Tog ett tag innan jag vaknade till liv men när jag väl gjorde det satte jag igång med lite småplock här hemma. Slängde slutligen i en tvättmaskin och begav mig mot beachvolleyplanen för att agera publik till dagens turnering. Det var riktigt hot alltså så det gällde att dricka mycket. Efter att ha kollat på några matcher gick jag och käkade med Heim och DVD och efter detta blev till att fortsätta med tvättandet. Kvällen spenderades hos Danne och Lina där det var GALET varmt och varmare blev det ju mer folk det kom. Klockan 22 gick vi in på Hotellet där det var abonnerat i restaurangen. Där var det prisutdelning mm och senare fortsatte festandet på övriga delar av Hotellet. Grymt trevlig kväll också detta.

Söndag och man skulle kunna tänka sig att helgen är över, men ICKE. Har man inte semester hela veckorna längre får man utnyttja de få dagar som finns till fullo. Jag, Emelie och Jennie packade ihop våra väskor och drog till Öland på lite solsemester. Underbart väder väntade oss när vi kom fram så det blev till att leta rätt på playan direkt. Hamnade lite fel först och fick lösa en liten pinsam situation genom att agera som att vi inte var turister, det gick säkert hem. Badade och solade i några timmar innan vi begav oss till vårt lilla hotell som skulle bli vårt hem. Vi hade räknat med toalett och dusch på rummet, men det blev inte riktigt som planerat. Men det var mysigt att bo där i alla fall. Det blev lite "förfest" för oss på rummet innan vi begav oss till Pappa Blå för att avnjuta lite mat innan festkvällen fortsatte på Strand. Stackars Emelie hade glömt sin legitimation, men det gick alldeles utmärkt utan, haha. Vakten tabbade sig dock när han välkomnade mig och påstod att jag var kräfta. (nu tänkte han inte på min underbart fina hudton) JAG ÄR TVILLING! På Strand var det hur kul och varmt som helst. Halva priset i baren, den bästa DJ jag varit med om och sjukt mycket folk. Dansade som tokar och svetten bara rann. Helt klart en mycket trevlig utekväll.

Måndagen spenderades på stranden i några timmar och just detta är anledningen till att jag har väldigt ont på ryggen just nu. Ska smörja in mig med en hel flaska aftersun. Hm, har ett litet annat problem också. Det susar något otroligt i mina öron. Dansade intill högtalaren i princip hela kväll igår och det har satt sina spår, förhoppningsvis försvinner det under natten.

Nu är det läggdags så att jag orkar jobba imorgon. Har precis avslutat kvällen med en löprunda runt sjön, så jag kommer säkert att sova extra gott. Sprang om ett fjortisgäng som var ute och fjortisade sig och de skrek efter:

Fjortis: "Förlåt att vi var i vägen för dig, vi kan bjuda dig på en lättöl"
Jag: "Jag har starköl hemma så jag klarar mig"
Fjortisar i kör: "OH, FÅR VI KOMMA?"

Efter detta ökade jag takten till det dubbla...

Godnatt.