Bönderna testar sushi!

Det var en gång två bönder som skulle fira valborg ihop. Den ena var med bonde än den andra, dels för att hon i praktiken faktiskt haft grisar, men också för att hon pratar mycker mer bonnigt.

I alla fall så diskuterade de under eftermiddagen vad de skulle hitta på, vad de skulle äta och om det skulle bli någon brasa eller inte. De bestämde sig för att testa någonting som de aldrig testat förut. Något från storstaden, något smutsigt, något förbjudet. SUSHI!

Bonde nummer ett, Emelie von Hästberg (även känd som Hulthäst i Norra Sandjö socken, och Hulthorse i Amerikat) hämtade upp bonde nummer två, Markus på Landetgren och de begav sig ut på fiskjakt. Det hela gick verkligen toppen, fiskelycka så in i norden och de kunde snabbt bege sig hemåt för att börja tillverka de små spännande figurerna. Egentligen var det inte så mycket att tillverka då firrarna redan beblandat sig med ris och alger i sjön. Hur stora är oddsen liksom?

Medan Markus på Landetgren fint la upp det färdiga resultatet på tallrikarna kämpade Emelie von Hästberg med att ur grov björkved tälja små, små pinnar som vid middagen skulle användas som bestick. Av barkmjöl och vitlök knådade hon ihop färdiga baguetter och ur det egna landet skördade hon sallad, majs, gurka, tomat. Ost från de egna korna såklart.Det hela var en fröjd för ögat och de första tuggorna lämnade rummet i en kuslig tystnad. Tystnaden bestod, men lämnade inte en positiv känsla efter sig. Ack, de stackars bönderna hade tagit sig vatten över huvudet och totalt missat sina egna begränsningar gällande främmande föda från främmande land.

Det är svårt att lämna den egna gården och allt gott den har att erbjuda, men våga testa måste man alltid. Kanske en dag kan bönderna åter igen göra ett försök att få mer kontakt med omvärlden.

Tills dess,

SIMMA LUGNT!

.

Jason Derülo - Ridin' Solo

Jag har ju snöat in lite på Jason Derülo. Vet inte riktigt varför egentligen, men antar att några av mina moves passar bra till hans låtar. Det var ju lite dumt att Chris Brown var tvungen att klippa till just Rihanna, han var ju faktiskt snäppet bättre än Jason, men det är väl bara att gilla läget och hoppas att Chris lärt sig en läxa:
Slå inte en av världens mest älskade artister, du förlorar hela din karriär.Jasons album skrev jag om för någon vecka sedan, det kan du läsa om ----> HÄR!

.

Sitter och leker lite här bara, har laddat...

img_0192 (MMS)

Sitter och leker lite här bara, har laddat ner photoshop till mobilen och lyckats göra en ram. Fint va? Fick precis meddelande om att jag överskridit min kapacitet datamängd för den här månaden, vet inte hur jag lyckats med detta faktiskt, blir till att undersöka detta närmare! Så nu blir det lite lägre hastighet, men det ska nog gå finfint. Snart helg, känner mig väldigt laddad inför detta ! Vi får väl se vad jag hittar på... Bilden förresten föreställer ju oss snyggingar som jobbade i hv-tröjor i söndags, wohoooo. Vi säger så!