En slagen hjälte.Den här skräckinjagande varelsen har verkligen varit på G idag. Kanske just därför han också är helt slut. Så går det när man flyger fram i hundra kilometer i timmen i skogen, sladdar i leran, hoppar i vattenpölar, jagar solkatter och skäller på hundar på Tvn. Imorgon får bli en riktig vilodag för Joppeliten.

1

10 anledningar att besöka Nässjö - HembygdsparkenLäs även tidigare besök: Stadsparken - Lövhults fritidsområde.
Hembygdsparken är belägen högt över stan. Se stugor från olika tider i en avslappnad miljö; gästgivargården från 1700-talet, Bysse-Brittas stuga och en krog från 1700-talet, banvaktsstuga och en stinsbostad.


Så fort jag kliver in i Hembygdsparken känner jag direkt hur avslappnad jag blir. Det känns nästan som att jag hör hemma där, långt ifrån stadens buller, skrikande barn och ja, människor över huvud taget. Parken ligger öde, alla stugor igenbommade. Att turista i Nässjö en lördag i augusti verkar vara helt fel tillfälle, det blir helt enkelt till att guida sig själv.

Det första jag och min fotograf/statist möts av är en anslagstavla. På denna sitter ingen information över huvud taget, men på baksidan sitter det en lapp som gör reklam för en annan hembygdspark. Denna park kommer vi till i ett senare tillfälle. Vi strövar in och hittar en rolig cykel, den måste förstås testas. Jag trampade och trampade men kom tyvärr ingenstans.I parken fick vi lära oss mycket om vett och ettikett. Visste ni t ex att man inte ska skräpa ner eller förstöra i vår natur? Vi hade ingen aning om detta men fick oss en liten tankeställare. För att visa att vi tar detta på stort allvar har vi nu som första personer i Nässjö börjat slänga vårt skräp i utsatta papperskorgar och undviker att hugga ner träd när vi är ute och går i skogen. Bra va?Efter att ha varit i parken i ungefär fem minuter blir man väldigt sugen på korv. Av en ren händelse råkar det finnas en korvbod just i Hembygdsparken. Tyvärr var även denna stängd denna dag. Typiskt.Något som var lite tråkigt var att det inte fanns någon information över huvud taget om en endaste liten stuga. Vi kom t ex till Bysse-Brittas stuga och den är säkert hur cool som helst. Det hade dock varit en liten bonus om man fått reda på vem den här Bysse-Britta egentligen är och vad hon hittat på för hyss.

För det är väl ändå inte Bysse-Britta vi skymtar där på bilden?Njea. Ganska besviken över besöket i Hembygdsparken faktiskt. Jag som verkligen var jättesugen på en korv med bröd och att lära känna Bysse-Britta. Det får väl bli en annan gång kanske...Morgonpromenad.

Morgonpromenaden är avklarad. Blev en bra sväng idag faktiskt i näst intill omöjlig terräng. Jag och Joppe är helt slut nu och får nog vila en skvätt innan vi tar tag i dagen.Vet inte vad vi har på programmet idag egentligen. Vi är rätt duktiga på att göra ingenting!

.