Grinchens jul - Del 17 - Juldödarna.

Detta är ju egentligen inte del 17 eftersom det varit ganska tyst från mig på några dagar. Men för att jag ska hålla koll på vilken dag det är så att jag inte missar julafton är det bäst att jag håller mig till dagens datum i rubriken.
 
Nu kanske ni tänker att det är riktigt dåligt av mig som inte fullföljt denna kalender och hoppat över massa dagar. Då tänker ni förstås rätt, för det är väldigt dåligt av mig. Men det är inte riktigt hela sanningen. Det är nämligen så att jag blivit utsatt för hot. Jag har berättat om dem tidigare. Jag kallar dem Juldödare och det är de människor som medvetet förstör julen för oss andra. Det kan vara genom att ha julslingorna tända i flera månader, pynta alldeles för mycket eller ta in granen alldeles för tidigt. Det är just det sistnämnda jag drabbats av flera gånger senate dagarna. Det har pipigt i min telefon och flera meddelanden har innehållit foton på granar. Jag trodde att jag var stark, men till slut blev det för mycket även för mig. Det är inte granarna i sig, utan viljan att förstöra julen så för mig och alla andra. Det gör så ont.
 
Jag vill inte visa alla, men här kommer några exempel på bilder jag mottagit. 
 
 
 
Men nu ska jag bara tänka positivt de här sista dagarna innan självaste julafton. Jag ska inte låta någon mer förstöra för mig. 
 
Vad tror ni... blir det en vit jul?
 
 
#blogg24 - Grinchens jul

Grinchens jul - Del 11 - Julbordet

Det finns ju några få saker som jag inte tycker om med julen, men en sak är nog ändå värst - julmaten
Jag fattar liksom inte. Vi tar allt konstigt vi kan hitta och så gör vi en buffé av detta. Jag har ändå blivit bättre på att äta julmat senaste åren men jag kommer aldrig att förstå det. I helgen när vi åt julbord så var det så mörkt i lokalen att det inte gick att urskilja vad som fanns på tallriken. Det blev en överraskning varje gång man stoppade in något i munnen. "Nähä, det var inte lax det där inte utan en bit senapssill".
 
 
 
Nä, jag gillar inte julmat utan lägger allt mitt hopp till efterrättsbordet. I år hade tyvärr inte det heller så mycket att erbjuda.
 
Det får bli pizza för mig nästa år!
#blogg24 - Grinchens jul

Grinchens jul - Del 10 - Julebrus

Förra veckan bjöd några av mina nyfunna vänner mig på Julebrus, den norska varianten av julmust. Jag var ganska skeptisk direkt när jag såg den och när jag smakade insåg jag att detta inte var något för mig. Jag kan inte påstå att jag konsumerar direkt mycket julmust, men detta var absolut inte gott och gav mig ingen julkänsla över huvud taget. Sen får vi förstås ha i åtanke att vi svenskar inte vuxit upp med detta och alltså inte skapat oss någon relation till julebrus. Hade jag fötts som ett litet gossebarn i Norge hade jag ju säkert älskat denna dryck vid det här laget och inte kunnat tänka mig att fira jul utan den. 
 
Men ja, tänk er typ hallonsoda med femtio extra sockerbitar!
 
Snodde med mig två flaskor hem som jag nu bjudit andra på. Kanske gick det hem hos dem istället...
 
 
Njea. Ingen mer julebrus för min del...
 
.
 
#blogg24 - Grinchens jul