En triathlon i veckan.

Nyligen hemkommen efter att ha genomfört min första triathlon någonsin. En mycket spännande upplevelse med tanke på att jag knappt kan simma och något av det värsta jag vet är att cykla. Tur att jag gillar att springa lite då. 
 
Det är Höglandets Triathlon som anordnar "En triathlon i veckan" vid Nässjö stationära triathlonbana som ligger vid Handskerydssjön. Jag var sugen redan förra året att testa på, men det blev aldrig av så nu var det verkligen dags. Som alla vet är det inte långt kvar till OS där jag planerar att delta i ett flertal grenar, en av dem triathlon såklart. För att inte ge mina motståndare för mycket information om min form valde jag att köra en liten kortare distans idag än den olympiska. 
 
400 meter simning följt av 20 kilometer cykling och avslutningsvis 4 kilometer löpning.
 
Får nog försöka komma igång med det där med crawl, det verkar snabbt. Men jag är riktigt nöjd med att ha lyckats simma runt alla bojar i min egen takt. Med tanke på att jag knappt badar i Sverige på sommaren så är detta ett fantastiskt framsteg. Cyklingen är jag kanonnöjd med. Trampade på som en galning med de förutsättningar jag hade. För en vecka sedan fungerade endast en växel på cykeln, nu hade jag i alla fall ett tiotal att välja på. Jag var nog inte riktigt beredd på att löpningen skulle kännas så annorlunda efter cykligen i benen, men aj vad jobbiga kilometer det var på slutet. 
 
 
Men, det var fantastiskt roligt och hela gänget var supertrevliga och välkomnade mig som nybörjare. Rekommenderar verkligen alla att testa på detta. Passar gammal som ung, och det går att välja precis vilka distanser man vill om man är sugen på lite längre av någon gren och lite kortare på en annan. Det finns inga undanflykter.
 
Måndagar 18.00 kör de hela sommaren med samling vid parkeringen vid Adela Udde. 
 
Tävlingsmänniskan i mig har redan börjat ladda inför nästa måndag. (Om jag kan gå då)
Jag bara måste ju slå min egna tid.
Adela Udde - Höglandets Triathlon - Nässjö - Triathlon