Vättern på 15 dagar - Dag 1

Göteborgsvaret på 30 dagar är avklarat och jag måste självklart ha ett nytt mål. 
Jag har fått lära mig att ett mål ska vara mätbart, realistiskt och kommunicerbart. 30 mil på cykel om sisådär två veckor känns därför som något jag skulle kunna sätta tänderna i.
 
Skulle inte tro det.
Jag har precis avverkat sträckan Björköby - Nässjö på min "nya" cykel. Jag är helt slut. Lite mer än två mil. Jag fick denna cykel för några dagar sedan eftersom den annars skulle till skroten, och jag har en tendens att alltid bli av med mina cyklar. En liten premiärtur fick det bli idag för att testa den. Hade lite problem med växlarna, så har kört hela sträckan på en och samma växel. Vätternrundan känns mycket avlägsen. Möjligen en Nömmen runt i slutet på sommaren.
 
Jag vet inte riktigt vad det är med mig och cykling, men det måste vara någon helt annan konditionsbank som används. Jag brukar ibland säga lite kaxigt att jag kan springa hur långt som helst utan att bli trött, men med cykling är det tvärtom. Jag blir t ex helt slut bara av att cykla 400 meter hem från jobbet bara för att det är en uppförsbacke. Det finns en anledning varför jag aldrig varit på ett pass med spinning. Jag skulle nämligen ligga död innan uppvärmningen var över.
 
 
Jag ville egentligen bara flika in och säga att jag inte lagt löparskorna på hyllan efter Göteborgsvarvet förra lördagen. I tisdags sprang jag Jubeljoggen i Nässjö och slog nytt personbästa på 5km. 22.33 och jag var supernöjd. Rekordet fick stå sig i hela fyra dagar eftersom jag blev riktigt taggad på att ge mig ut på rekordjakt igen. Sparade inte på några krafter och slaktade rekordet med ytterligare en halvminut. 22.01.
Har sagt det förr, men säger det igen. HELT SJUKT.
 
 
 
Blev typ såhär glad...
 
 
Det är en bra känsla att kroppen vill vara med just nu. Det kan vända snabbt så gäller att ta tillvara på känslan och försöka bygga upp en bra grundkondition igen. Förhoppningsvis känner jag mig tillräckligt i form snart för att även börja med annat än konditionsträning.
 
Var sak har sin tid.
 
 
Björköby - Göteborgsvarvet - Jubeljoggen - Nässjö - Vätternrundan