Markus testar - Touch of Taste Kalvfond

Jag är testpilot för Bong Touch of Taste Kalvfond. Ganska självklart med tanke på mina skills i köket. Kikade på Sveriges Mästerkock igår ikväll och skrattade åt deras misslyckade försök i de olika uppdragen. Hur svårt ska det vara att slå ihop en hollandaise egentligen? Krångla till det massa när det finns färdiga påsar med pulver. Puckon!
I alla fall. Till detta test följde det med ett recept som jag följde till punkt och pricka förutom några små detaljer såsom att ta bort hälften av punkterna och byta ut köttet mot lite mer oväntade kyckling. Kyckling och kalvfond tänker ni? Ja, det tänkte väl jag också men nu hade jag bara kyckling hemma och jag kände att jag faktiskt var tvungen att komma igång med testandet.
Jag började med att schteka lite kyckling och efter ett tag tillsatte jag purjolök, tomat och finhackad salvia.

Samtidigt blandade jag ihop mjölk (istället för grädde), kalvfond och balsamicovinäger. Jag hällde detta över kycklingblandningen och lät det puttra ett tag.


Ja, sen var jag typ färdig och serverade detta med broccoli och den obligatoriska grönsaken gurka. Jag var faktiskt inte sugen på något annat tillbehör, så jag öste på med lite extra broccoli istället och saknade inget annat på tallriken.

Det smakade faktiskt inte så konstigt som jag trodde att det skulle göra. Så mycket konstiga kombinationer det finns nu för tiden så kan ju inte kyckling och kalvfond vara dödsdömt. Kalvfonden fick verkligen fram mer smak i såsen och fond är något jag borde använda mycket oftare.
Jag ska göra ett ordentligt test med fläskfilé någon dag framöver, men detta var gott och jag kan tänka mig att göra det igen.
