Den perfekta aktiviteten för din hund.

Eftersom Joppe i princip aldrig tuggar på några ben är det ju ganska svårt att hålla honom sysselsatt på egen hand, men nu har jag kommit värsta roliga aktiviteten. Det hela är mycket enkelt och kostar heller ingenting. 
 
Du behöver:
En tom kartong.
En godisbit.
En normalbegåvad Jack Russel.
 
Lägg godisbiten i den stora kartongen så att hunden ser det. Säg det magiska ordet - VARSÅGOD.
Sätt dig i soffan och luta dig tillbaka. Njut av att din hund underhåller sig själv.
 
 
 
Joppe har hållit på i ungefär 10 minuter nu. Han började med taktiken att helt enkelt försöka stirra omkull kartongen. Därefter gick han vidare till att försöka peta lite på den med tassen för att slutligen försöka sträcka sig ner och nå den. Inget har lyckats än.
 
Jag ska ge honom någon minut till, sen ska han förstås få godisbiten.
Jag är ju ingen djurplågare liksom.
 
.
 
#blogg100 - Blogg - Jack Russel - Joppe - Nässjö

Helgens världsrekord.

Borta bra, men hemma bäst!
 
Det blev en liten överraskningshelg i Stockholm för min del för att fira en mycket god vän som fyller 30.
Jag överraskade med rosa ballonger och tuta i fredags eftermiddag. Chocken måste varit enorm. Stackarn.
Det har i alla fall varit en mycket trevlig helg för min del och jag hoppas att det även varit det för födelsedagsbarnet. 
 
Långpromenad i det underbara vårvädret, restaurangbesök och självklart drinkar. 
Alldeles för lite sömn för min del och sommartiden gör ju sitt, så det får bli läggdags snart.
 
Måste bara nämna helgens absolut bästa. Den försvunna diamanten, det klassiska spelet.
Jag tar hem det hela på TRE tärningsslag och måste ju ändå slagit något form av världsrekord på detta? Jag skulle kunna tagit det på två, men hade lite otur med slagningen efter att ha hittat diamanten under första brickan.
 
 
Måste undersöka om det finns möjlighet att komma in i historieböckerna.
 
Ny vecka och nya tag imorgon.
Tack och hej!
 
#blogg100 - Blogg - Den försvunna diamanten

29 mars - Earth Hour

Earth Hour (jordtimmen) är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars. Earth Hour pågår alltid mellan de satta klockslagen lokal tid, d.v.s. när Earth Hour är slut i Sverige börjar timmen i Storbritannien eftersom de två länderna skiljer sig åt med en timme. Earth Hour är en visuell signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Kampanjen drivs av Världsnaturfonden.
 
 
 
Visst, ett spännande initiativ för att uppmärksamma klimatfrågan, men att delta i detta en timma varje år och vara lyckligt över att man faktiskt klarade av att överleva en timma i mörker kanske inte direkt bidrar så mycket. 
 
Själv gör jag alldeles för lite för miljön. Jag försöker att tänka "ett-skräp-om-dagen" och plocka upp ett skräp efter någon annan person varje dag, men jag glömmer det väldigt ofta. Jag går till insamlingen med papper, kartonger och dylikt men någonstans där tar nog mitt klimatengageman slut. Jag får helt enkelt ta och skärpa mig!
Något jag borde gjort för längesen, men planerar att göra när jag flyttar är att säga upp pappersreklamen. Det är ju faktiskt helt sjukt hur mycket det kommer i brevlådan varje måndag och torsdag. 
 
Hur gör du för att bidra till ett bättre klimat?
Hur uppmärksammar du Earth Hour?
#blogg100 - 2014 - Blogg - Temadag - earth hour
1